Spotify vs Amazon Müzik: Ayrıntılı Karşılaştırma

Spotify vs Amazon Müzik: Ayrıntılı Karşılaştırma

Spotify’ın en iyi ses akış platformlarından biri olduğunu hepimiz kabul edeceğiz. Kullanıcı tabanını hızla artıran çeşitli özellikler ve olanaklar sunmaktadır. Bir başka büyük ses akışı platformu da Amazon Music. Hizmet sağlama açısından Spotify’ın çok gerisinde değil. Sizin de bu iki platform arasında seçim yapmak konusunda kafanız mı karıştı? O zaman Spotify ve Amazon Music’in tam bir analizini yapacağım için yazıyı okumaya devam edin.

Bir uygulamayı doğrudan kazanan olarak ilan edemeyiz. Bunun için her iki platformun özelliklerini ve hizmetlerini tartışmamız gerekiyor. Sizin için en iyi platformu seçmenize yardımcı olmak için ayrıntılı olarak analiz edeceğim. Önemli bir noktayı kaçırmamak için lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun.

En iyi müzik deneyiminin kilidini açın! Sınırsız reklamsız müzik, çevrimdışı çalma listeleri ve özel VIP erişimi elde etmek için Spotify Premium APK‘yı ücretsiz indirin!

Spotify vs Amazon Müzik

Her iki platform da çeşitli hizmetler sunar ve her ikisi de iyidir. Tüm ortak özellikleri karşılaştıracağız ve ek özelliklerini öğreneceğiz. Her açıdan savaşı kimin kazandığını göreceğiz.

Ayrıca göz atın: Spotify vs SoundCloud

Hadi başlayalım:

Fiyat ve Planlar

Fiyat, kullanıcıların herhangi bir ses uygulamasına abone olmadan önce kontrol ettikleri ilk şeydir. Öyleyse, önce her iki platformun fiyatını karşılaştıralım.

Platform Free PlanIndividual PlanFamily PlanStudent Plan
Spotify Yes$9.99/month$15.99/month $4.99/month
Amazon MusicYesFor prime members – $7.99/month
For non-prime members – $9.99/month
$14.99/monthFor Prime Members – $0.99/month
For non-prime members – $4.99/month

Yukarıdaki tabloya bakarsanız, her iki platformun fiyatı hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Daha net bir fikir edinmek için aşağıdaki açıklamayı okuyun.

Her ikisinin de kullanıcıların reklamlarla kullanabileceği ücretsiz bir planı var.

Her ikisinin de bireysel planı var, Spotify ayda 9,99 dolar, Amazon ise prime kullanıcıları için ayda 7,99 dolar ve prime üyesi olmayanlar için ayda 9,99 dolar ücret alıyor.

Spotify’ı birden fazla cihazda kullanmak istiyorsanız aile planları iyidir. Spotify aile planını ayda 15,99 ABD doları olarak sunarken Amazon’un aile planı biraz daha düşük. Amazon, plan için ayda 14,99 ABD doları ücret alıyor.

Her iki ses akışı platformunun da premium planları indirimli olarak sunan bir öğrenci planı var. Spotify’ın öğrenci planı size ayda 4,99 dolara mal olacak. Amazon’un iki öğrenci planı var: biri prime üyeler için ayda 0,99 dolar, diğeri ise prime olmayan üyeler için ayda 4,99 dolar.

Premium planları alırsanız, aşağıdaki avantajlara sahip olursunuz:

  • Tamamen reklamsız müzik deneyimi.
  • Herhangi bir şarkıyı indirin ve istediğiniz zaman çevrimdışı dinleyin.
  • Yüksek kalitede şarkılar çalın.

Spotify ve Amazon Music neredeyse aynı türde fiyatlandırma ve planlar sunar. Prime kullanıcıysanız, planlar Spotify’dan biraz daha düşük olacaktır.

İçerik

İçerik açısından zengin platformlar size her zaman duyacak daha fazla şey verecektir. Daha fazla içeriğe sahip bir platform seçmek için aşağıdaki açıklamayı okuyun.

Her iki platformda da neredeyse aynı sayıda müzik var; belirtmek gerekirse, Spotify’da 85 milyon ve Amazon music’te yaklaşık 90 milyon. Her gün binlerce sanatçı şarkılarını bu platformlara yüklüyor; böylece sayı her geçen gün artıyor.

Her iki platformda da Podcast var, ancak Spotify’ın podcast listesi Amazon’unkinden daha yüksek. Spotify’ın platformunda 70000’den fazla podcast var.

Spotify ve Amazon, şarkıları yalnızca kendi platformlarında kullanılabilir hale getirmek için üretiyor. Amazon’un “Amazon Mixtape” adında popüler bir programı var.

İçerik açısından her ikisi de iyi. Ancak podcast ve müzikle daha çok ilgileniyorsanız, Spotify’ı tercih edin ve eski şarkıları biraz taze hislerle dinlemek istiyorsanız, Amazon en iyi seçenektir.

Discovery

Şirketler sevdikleri şeyleri önermek için yapay zeka kullanıyor. Aynı şekilde Spotify ve Amazon music de harika bir müzik keşfi sağlamak için yapay zekayı kullanıyor.

Öncelikle Spotify’dan bahsedelim: “Yeni Çıkanlar”, “Mood”, “Listeler”, “Keşfet”, “Radar” gibi farklı çalma listeleri var. Dinleme etkinliğinize göre şarkılar önerir. Bunu Spotify’da “Önerilen Şarkılar” olarak görebilirsiniz; ayrıca otomatik olarak “Release Radar”, “Discover Weekly”, “Tastebreakers” ve “Made for you” çalma listeleri oluşturur. “Hayranlar da beğeniyor” bölümünden sanatçı önerileri alacaksınız.

Amazon hakkında konuşacak olursak, “Yeni Çıkanlar”, “Beğenebilirsiniz”, “Beğendiğiniz Albümler” ve “Sizin için Çalma Listeleri” gibi bazı otomatik çalma listelerine de sahiptir.

Amazon ayrıca “Sizin için istasyonlar”, “Sizin için şarkılar” ve “[RE] DISCOVER.” çalma listesine de sahiptir.

Amazon Music ayrıca dinleme alışkanlıklarınıza göre çalma listeleri oluşturur; bu çalma listesi “My Soundtrack” olarak bilinir. Spotify’ın sanatçı önerileri gibi, “İlgili Sanatçılar” bölümü de var.

Spotify, ses akışı endüstrisinde eski bir oyuncudur, bu nedenle platformlarında Yapay Zeka kullanımını geliştirmiştir. Yukarıdaki açıklama Spotify’ın harika bir müzik keşif algoritmasına sahip olduğunu gösteriyor.

Ses Kalitesi

Bir ses akışı platformundaki en önemli şey, sağladığı ses kalitesi olmalıdır. Bunu ayrıntılı olarak tartışarak kimin daha iyi ses kalitesine sahip olduğunu öğreneceğiz.

Spotify otomatik, düşük, normal, yüksek ve çok yüksek olmak üzere beş ses ayarına sahiptir. Otomatik, ses kalitesinin internet bağlantı hızınıza bağlı olduğu ve kalitenin düşükten yükseğe doğru arttığı anlamına gelir.

Öte yandan, Amazon müzik iki farklı ayara sahiptir – biri WiFi ve diğeri Mobil Veri. Bir WiFi ağında üç ses ayarı kullanabilirsiniz – En İyi Kullanılabilir, HD/Ultra HD ve Standart. Mobil veri kullanıyorsanız dört ses ayarı kullanabilirsiniz: En İyi Kullanılabilir, HD/Ultra HD, Standart ve Veri Tasarrufu.

  • Düşük ses ayarları Spotify’da 24kbps ve Amazon Music’te 24-96 kbps ses akışı sağlar.
  • Normal veya standart mod, kullanıcıların Spotify’da 96 kbps ve AmazMusic’te 128-192kbps hızında müzik dinlemelerine olanak tanır.
  • Spotify’ın yüksek ve çok yüksek kalitesi sırasıyla 160 kbps ve 360 kbps akış kalitesi sağlar.
  • Amazon Music 850 kbps ile 3730 kbps arasında değişen HD/Ultra HD ses ayarlarına sahiptir.

Amazon Music’in Spotify’dan daha iyi ses kalitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. Yüksek kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız, Amazon sizin için en iyi seçenektir.

Kullanıcı Arayüzü

Diğer önemli şey ise Kullanıcı Arayüzüdür; eğer iyiyse, kullanıcılar kesinlikle beğenecektir. Şimdi her iki platformun kullanıcı arayüzünü karşılaştıralım.

Spotify’ın kullanıcı arayüzü uygulamada ve masaüstünde aynı. Herhangi bir şarkıyı çalma listenize sürükleyip bırakabilirsiniz; kolayca gezinilebilen seçenekler, tek bir tıklama ile farklı özellikleri keşfetmenizi sağlar.

Amazon’un kullanıcı arayüzünden bahsedecek olursak, o da basit ve Spotify’ınkine benzer. Çeşitli düğmeler arasında kolayca gezinebilirsiniz.

Spotify’ın alt panelinde üç düğme vardır – Ana Sayfa, Kitaplığınız ve Arama. Amazon’un dört seçeneği var – ev, bul, kütüphane ve Alexa.

Her iki uygulamada da belirli bir şarkıya uygulayabileceğiniz filtreler var. Amazon, herhangi bir şarkıyı 3D olarak çalmanıza izin veriyor ve Spotify’da da kütüphaneden benzer bir filtre seçeneği bulacaksınız.

Son olarak, her iki platformun da benzer arayüzlere sahip olduğunu söyleyebiliriz ve iyi bir arayüz arıyorsanız, herhangi birini seçebilirsiniz.

Ek Özellikler

Şimdi, her iki platformun ek özelliklerini görelim:

Her iki platformda da ekolayzır var; bas, tiz vb. sesleri ihtiyacınıza göre artırıp azaltabiliyorsunuz.

Dinlediğiniz herhangi bir şarkının hikayesinin arkasını görebiliyorsunuz. Ancak, her ikisi de buna farklı isimler vermiştir – Spotify’da “Storyline” olarak bilinir ve Amazon’da “X-ray” olarak bilinir.

Sonuç

Yazı Spotify ve Amazon Music hakkındaydı ve bunu her açıdan tartıştık. Şimdi, hangi platformu kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. Yazıyı beğendiyseniz, Spotify ve Amazon arasında seçim yapmalarına yardımcı olmak için arkadaşlarınızla paylaşın. Teşekkür ederiz!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir